CorfuSports.com

Banner OnlineMedia

A+ A A-

«Κοιτάει» κι έξω για προπονητή, ουσιαστική κουβέντα με κανέναν!

Anig

«Ανοικτό» και για ξένο προπονητή στην Κέρκυρα. ● Οι προτεινόμενοι, η περίπτωση Ανιγκό και το κρίσιμο προσεχές 10-15ήμερο.● Τα... νεώτερα με Τσιώλη, καμία συζήτηση της «ηγεσίας» έως στιγμής.

*

«Δεν βιάζεται» είναι ο... συνήθης τίτλος των ρεπορτάζ των ημερών σχετικά με το ζήτημα «προπονητής» στην Κέρκυρα, ωστόσο, το εάν και κατά πόσον «αγγίζει» την αλήθεια, αποτελεί ένα ζητούμενο.

Πιο συγκεκριμένα –και σύμφωνα με πληροφορίες του Corfusports.com- στόχος των υψηλών κλιμακίων της ΠΑΕ είναι ο διάδοχος του Μιχάλη Γρηγορίου να «κλείσει», εάν είναι δυνατόν, εντός του προσεχούς 10-15ημέρου. Κι αυτό, ώστε, να έχει την ευκαιρία να πάρει μια γεύση απ’ τη (νυν) ομάδα και να διαμορφώσει άποψη (και... εισηγήσεις), πρώιμα, πριν απ’ το τέλος της σεζόν. Το εάν, βεβαίως, τούτο καταστεί εφικτό, είναι άλλο θέμα. Ως «θέλω», ωστόσο, υφίσταται.

Δεν αποκλείουν (πλέον) την ξένη αγορά

Και στο πρακτικό κομμάτι; Η μελέτη υποψηφίων, συνεχίζεται. Και από την ελληνική αγορά, αλλά και –το λες και είδηση...- κι από τη διεθνή αγορά! Μπορεί, βλέπετε, παραδοσιακά η κερκυραϊκή ΠΑΕ να επέλεγε Έλληνες προπονητές (μοναδική εξαίρεση, αυτή του 2011-’12, με την επιλογή του Χάβι Γκράθια), το... κλίμα, ωστόσο, που βγαίνει εσχάτως απ’ τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας αφήνει, πλέον, ανοικτό το ενδεχόμενο για «απ’ έξω».

Η περίπτωση Ανιγκό

Ήδη, μάλιστα, επιβεβαιώνεται η άφιξη στα γραφεία της ΠΑΕ αρκετών προτεινόμενων ονομάτων. Ένα εκ των οποίων αποκάλυψε σήμερα, Τρίτη (18/4) ο Δημήτρης Σαμόλης για λογαριασμό του Sport24: του 56χρονου Γάλλου, Ζοζέ Ανιγκό.

Άλλοτε (ως το ’87) ποδοσφαιριστής της Μαρσέιγ, μετέπειτα προπονητής της (απ’ το 2001, συνεργαζόμενος με μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής, όπως οι Ντρογκμπά, Μπαρτέζ, Μανταντά, Βαλμπουενά, Ν’ Κουλού) και topστιγμή την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου UEFAτο 2004 (0-2 από Βαλένθια). Τελευταίος του προπονητικός σταθμός, η Τυνησία (λίγοι μήνες, το 2015, στην Εσπεράνς της Τύνιδας), ο Ανιγκό, την τελευταία διετία έμεινε... πίσω απ’ τα φώτα (αρθρογράφος, πλην άλλων, στο «FranceFootball»). Πάντως, η περίπτωσή του δεν φαίνεται να συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες.

Κουβέντα με την ηγεσία, ουδείς!

Το βέβαιο; Πως έως τούτη την ώρα, «πραγματική» κουβέντα η «κεφαλή» της ΠΑΕ δεν έχει κάνει με κανέναν! Προτείνονται πολλοί, πέφτουν στο τραπέζι περισσότεροι...

Aπό Ελλάδα, για παράδειγμα, γράφτηκε εσχάτως και για τον Τραϊανό Δέλλα, plusπερίπτωση δίπλα σ’ αυτές των Σάββα Παντελίδη, Γιάννη Πετράκη και Δημήτρη Ελευθερόπουλου, που, καθεμιά υπό τις προϋποθέσεις της, έπεσαν με το «καλημέρα» στο τραπέζι, όπως «φωτογράφισε» από την πρώτη ώρα το Corfusports.com.

Σε επίπεδο, δε, επικοινωνίας, όπου υπήρξε, επιβεβαιώνεται μόνο ανεπίσημα, εν είδει βολιδοσκόπησης, από μεμονωμένους (άρα και πρωτοβουλία;) ανθρώπους της ΠΑΕ (αλλά όχι το «αφεντικό»). Με πιο χαρακτηριστική όλων, την περίπτωση του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος, κατ’ απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Corfusports.com, μίλησε, τόσο προ Πάσχα (τηλεφωνικώς), όσο και κατά τη διάρκεια της τριήμερης παρουσίας το στο νησί για τις γιορτές (αποχώρησε σήμερα, Τρίτη, 18/4, το πρωί, μαζί με τη σύζυγό του), με μέτοχο του club. Αλλά ως εκεί. «Πραγματική» συζήτηση, ξαναλέμε: καμία...