CorfuSports.com

Banner OnlineMedia

A+ A A-

Κουβέντα με Χριστόπουλο, new entry (και) ο Ντόστανιτς

082401

Επιβεβαιωμένη (πρώτη) κουβέντα με τον τ. τεχνικό του Λεβαδειακού, «ανοικτό» το θέμα, αλλά, επί του παρόντος, ως εκεί. ● Και η περίπτωση Ντόστανιτς στη... λίστα υποψηφίων.

*

Το γράψαμε εγκαίρως: θέλουν εντός του προσεχούς, αν γίνεται, 10ημέρου να τελειώσουν το ζήτημα «προπονητής» στην Κέρκυρα. Ώστε, ο όποιος αντι-Γρηγορίου να προλάβει να λάβει άποψη για την ομάδα, πριν από τις... διακοπές.

Επιβεβαιώνεται. Πλέον, το τελευταίο διήμερο, σε επίπεδο (πιο) «πραγματικής» κινητικότητας – επαφών...

Κουβέντα με τον Γιάννη Χριστόπουλο επιβεβαιώνεται, λοιπόν, κατ’ αρχήν. Ο λόγος για τον 44χρονο τ. τεχνικό του Λεβαδειακού (κι άλλοτε των ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιά), με το οποίο ισχύει 100% η ύπαρξη ήδη συζήτησης με τη διοικητική ηγεσία της ΠΑΕ.

Τι επιπλέον αναφέρει το ρεπορτάζ; Ότι, επί του παρόντος, το θέμα είναι... ως εκεί. Ούτε «προχωρημένη υπόθεση», ούτε «(πολύ) κοντά σε...», όπως μεταφέρθηκε εντός της ημέρας σε διάφορα ρεπορτάζ, ούτε τίποτα. Μια κουβέντα, με διατήρηση ανοικτής γραμμής επικοινωνίας, εξέταση ένθεν κακείθεν των δεδομένων μιας πιθανής συνεργασίας και... οψόμεθα!

Βεβαίως, πλην Χριστόπουλου, δε λείπουν και τα υπόλοιπα ακμαία ονόματα της «βασικής ατζέντας». Και τα οποία, τη δεδομένη, τουλάχιστον, στιγμή, αναφέρουν κατά βάση, δύο περιπτώσεις: του τεχνικού της Βέροιας (φεύγει στο τέλος της σεζόν) Ράτκο Ντόστανιτς (newentry, για τον οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι στην ΠΑΕ έχουν καλή άποψη από εποχής ΑΕΛ, πέρσι) και του Σάββα Παντελίδη (εκ των πρώτων που έπεσαν στο τραπέζι, μετά το «αντίο» Γρηγορίου).

Εντός... Μεγάρου, έχει ακουστεί και η περίπτωση του τ. «Φαίακα», Αλέκου Βοσνιάδη. Τούτη την ώρα, ωστόσο, δεν προκύπτει κάτι περισσότερο.

Είναι προφανές, πάντως, πως όσο περνούν οι ημέρες το θέμα «προπονητής» αρχίζει να... ζεσταίνεται όλο και περισσότερο.

▌To CV Χριστόπουλου

Γεννημένος στις 12/11/1972 στην Καλαμάτα, ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Καλαμάτα και Πάμισο, ωστόσο, μόλις στα 27 του τον κέρδισε η προπονητική. Με πρώτο σταθμό τις υποδομές της «Μαύρης Θύελλας», αλλά και της Λέφσκι Σόφιας (στη διάρκεια των σπουδών του).

Μετά από ένα πέρασμα (2010-’11), ως βοηθός προπονητή, από τον Πανιώνιο, το 2011 ανέβηκε στα Γιάννινα, εκ νέου ως βοηθός, για να αναλάβει, όμως, τα ηνία της α’ ομάδας τη σεζόν 2012-’13, βγάζοντάς την, με το «καλημέρα», στην Ευρώπη!

Η εξαργύρωση της επιτυχίας του (ψηφίστηκε κορυφαίος Έλληνας τεχνικός της σεζόν) ήρθε με τη μετακόμισή του, την επόμενη σεζόν, στην ουκρανική, Ταβρία Σιμφερόπολης (α’ μισό 2013-’14), για να επιστρέψει κατόπιν στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Πλατανιά (Ιούλιος ’14- Μάρτιος ’15). Φέτος, εργάστηκε στον Λεβαδειακό (Ιανουάριος- Απρίλιος ’17). Ως τεχνικός του οποίου ήρθε στην Κέρκυρα τον Μάρτιο (1-0 οι Φαίακες).

▌Το CV Ντόστανιτς

Γεννήθηκε στις 25/10/1956 στο Λουτσάνι της Σερβίας. Αγωνίστηκε σε Παρτιζάν (υποδομές, έως το 1980), Τιμόκ, Ραντ και κατόπιν, για μια δεκαετία (1986-1996), στη Γαλλία: Μπουρζ, Καέν, Λα Μαν, Ροντέ, Ρεντ Σταρ, Σατορού, Μουντλουσόν.

Απ’ την τελευταία άρχισε και την προπονητική καριέρα του (1995-’96, παίκτης – προπονητής). Απ’ το 1999 ως το 2003 διετέλεσε βοηθός σε Λέφσκι Σόφιας και Ερυθρό Αστέρα (με μια ολιγόμηνη παρένθεση, ως πρώτος, στην Όμπιλιτς- 2001), προτού αρχίσει την καριέρα του ως πρώτος προπονητής.

Ως το 2010 πέρασε από τους πάγκους των Σμεντέρεβο, Σλάβια Σόφιας (δύο φορές/ 2003-’04 και 2006), Ερυθρού Αστέρα (επίσης δύο, 2004-’05 και 2010-’11 συν μία, 2009-’10, ως διευθυντής των υποδομών του), ΟΦΚ Βελιγραδίου, ΦΚ Μπεζάνιτσα, Βέροιας (η πρώτη του ελληνική θητεία, 2007-’08), Νταλιάν Σάιντ, Βαρντάρ, Σρεμ, Λέφσκι Σόφιας. Κοινώς, μια επταετία, πέντε χώρες (Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Κίνα, Σκόπια).

Με Λέφσκι (SuperCup 2009) και Ερυθρό Αστέρα (Κύπελλο Σερβίας 2010) κατέκτησε τους δύο πρώτους του προπονητικούς τίτλους.

Ενώ απ’ το 2011 άρχισε να... πυκνώνει η ελληνική θητεία του, για λογαριασμό των Διαγόρα (2011-’12), Βέροιας (2013-’14), ΑΕΛ (2015-’16) και φέτος, πάλι Βέροιας, στην τρίτη του θητεία (με ενδιάμεσες παρενθέσεις σε Ζεσταφόνι, Γεωργία και Μπιζερτίν, Τυνησία).