CorfuSports.com

Banner OnlineMedia

fashion


A+ A A-

Χονδρογιάννης: «Γιορτάζει πάλι το Λιμάνι...»

a semox xondro

Ο τεχνικός του Αστέρα παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Θεσπρωτού, αλλά εξήρε τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών του. ● Παράπονα για τη διαιτησία.

 

*

Απόλυτα ικανοποιημένος απ’ τη μεγάλη νίκη επί του Θεσπρωτού, εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Χονδρογιάννης. Ο τεχνικός του Αστέρα παραδέχτηκε την, συνολικά, αγωνιστική ανωτερότητα του αντιπάλου, εξήρε, ωστόσο, τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών του, μην κρύβοντας και τα... παράπονά του για τη διαιτησία, ειδικά για την ευκολία με την οποία βγήκε η κόκκινη στον Ρούμπο. Αναλυτικά, όσα είπε:

«Αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Για το ματς, τα είπε όλα ο εκλεκτός συνάδελφος (σ.σ. Σέμος), ένα αξιόλογο πρόσωπο του αθλητικού χώρου της ΒΔ Ελλάδος. Όντως ο Θεσπρωτός ήταν καλύτερος, όντως ψάχτηκε από όλες τις πλευρές να μας κάνει γκολ, τα τρεξίματά του ήταν φανταστικά.

Γνωρίζαμε τα πάντα για αυτή την ομάδα, την ποιότητα των παικτών του – δυσεύρετη σ’ αυτή την κατηγορία-, το καλό ΔΣ, τον πολύ καλό προπονητή που διαθέτει...

Δουλέψαμε πάνω στον αντίπαλο. Κοιτάξαμε να κλείσουμε τους χώρους, με πάθος, με δύναμη, οργάνωση και συγκέντρωση να μη μας δημιουργήσουν πάρα πολλές ευκαιρίες. Να κάνει υπομονή και τα γκολ θα έρθουν. Το Πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Η ομάδα του, μια ιστορική ομάδα απ’ την οποία έχω περάσει κι εγώ και γνωρίζω, θα βρει το δρόμο της. Και εύχομαι και στο συνάδελφο και στον κόσμος του Θεσπρωτού, υγεία κι επιτυχίες.

Στο πρώτο πεντάλεπτο, απλά, είχαμε κι εμείς δυο φάσεις. Και ειδικά η μία (σ.σ. 3’, Γαστεράτος), εάν προηγούμαστε, ενδεχομένως η εικόνα του παιχνιδιού να ήταν διαφορετική.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Και να τους πω ότι μέσα απ’ την προσπάθεια, τον αγώνα, την ενέργεια, η επόμενη ημέρα πιστεύω ότι θα είναι ακόμη καλύτερη για μας. Δηλαδή, να προσπαθήσουμε, αν γίνεται, να υλοποιήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται το στόχο μας, που είναι να βάλουμε δύο ομάδες από κάτω.

Το κακό είναι ότι έχουμε ήδη τέσσερις πολύ σημαντικές απουσίες και σήμερα, δημιουργήθηκαν άλλες δύο. Και την Κυριακή έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι (σ.σ. με Απόλλωνα Λάρισας). Αλλά αυτοί οι τρεις πόντοι μας δίνουν θάρρος, κουράγιο, δύναμη, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα απ’ την καρδιά μου, σ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο, που ήρθε και στήριξε την προσπάθειά μας.»

Το γεγονός ότι μετράτε δύο νίκες, παίζοντας με παίκτη λιγότερο για μεγάλο διάστημα, πώς το «μεταφράζετε»; Τι σας δείχνει;

«Τα παιδιά αυτά έχουνε ξεκινήσει 23 Ιουλίου και τρέχουν. Πέρα απ’ τη δουλειά που έγινε πριν από μένα – έχω μιλήσει για τη δουλειά του προηγούμενου προπονητή, μην τα επαναλαμβάνω-, αυτό το μήνα έχουν κουραστεί πάρα πολύ. Θεωρώ ότι έχουμε βάλει ορισμένα νέα στοιχεία, όπως το διάβασμα του αντιπάλου.

Στο ποδόσφαιρο, όμως, μπορεί να συμβούν πολλά. Μπορεί να κάνεις δέκα φάσεις και να μη βάλεις γκολ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Και γι’ αυτό έχει εκατομμύρια πιστούς σ’ όλο τον κόσμος. Γιατί μια ομάδα, με ίσως όχι τόσο υψηλή ποιότητα μονάδων, αλλά πειθαρχημένη και δυνατή, μπορεί να καταφέρει να κερδίσει, με παίκτη λιγότερο, μια πιο ποιοτική, καλύτερη ομάδα – αλλά ίσως όχι τόσο πολύ συγκεντρωμένη.»

Για τη διαιτησία...

«Έχω παράπονα από τη διαιτησία. Όταν πέφτει κάτω ένας παίκτης, με κλωτσιά εν ψυχρώ, δεν δίνεις φάουλ και ακούς... εγώ παραδέχομαι ότι έβρισε (σ.σ. Ρούμπος). Το κοιτάς, όμως, και λίγο αλλιώς. Όχι με τη μία, κόκκινη. Να μην κερδίσουμε ένα φάουλ... Φάουλ που υπήρξαν! Και τα οποία θα ήταν αναπνοές για μας, απ’ τη στιγμή που παίζαμε με μια ποιοτικότερη ομάδα, που πιέζει.

Είμαι χαρούμενος, όμως, γιατί απόψε γιορτάζει πάλι το Λιμάνι! Κερδίσαμε έναν ιστορικότατο αντίπαλο. Μια ιστορικότατη ομάδα, δύναμη στο χώρο του ποδοσφαίρου στη ΒΔ ομάδα. Κι αυτά δεν είναι κολακείες. Διότι αυτή την ομάδα την είδα το περασμένο Σάββατο να κοντράρει στα ίσα μια ομάδα SuperLeague(σ.σ. την Κέρκυρα, φιλικό). Δεν είναι τυχαίο. Στοιχεία που έβγαλε το Σάββατο, τα έβγαλε και σήμερα.»