CorfuSports.com

Banner OnlineMedia

fashion


A+ A A-

Εκλογές ΕΠΟ: Αποφασίζει ο Τζώρτζογλου!

Εντός... ωρών η απόφαση του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, αλλά και του Γιώργου Καλαντζή, για το εάν θα κατέβουν ως υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ.

*

Σε... τροχιά εκλογών στην ΕΠΟ μπαίνουμε πλέον. Και πλην του μοναδικού, έως στιγμής, υποψηφίου (και απολύτου φαβορί) Βαγγέλη Γραμμένου, αυξάνονται, το τελευταίο διάστημα, οι φωνές για ύπαρξη κι άλλης υποψηφιότητας.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση, αυτή του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζώρτζογλου. Το «μη νομίζετε ότι δεν θα υπάρχει άλλος υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ», που είχε εκστομίζει στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων, είχε... δείξει το δρόμο. Ώσπου τις τελευταίες ώρες ήρθε και η... ευθεία παραδοχή.

Με τον κ. Τζώρτζογλου να παραδέχεται ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να θέσει υποψηφιότητα (στη λογική ενός τρίτου, ανεξάρτητου πόλου), έχοντας ήδη λάβει τα μηνύματα στήριξης συγκεκριμένων Ενώσεων και ότι εντός των αμέσως προσεχών ημερών, θα λάβει την τελική του απόφαση.

Η αποκάλυψη έγινε στον Γιώργο Μπούζο και τον «Metropolis95,5»: «Είναι κάτι το οποίο με προβληματίζει τον τελευταίο καιρό. Το σκέφτομαι, όμως δεν το οποίο δεν έχω αποφασίσει οριστικά. Ούτως ή άλλως, οι εκλογές θα είναι, απ’ ότι φαίνεται πάρα πολύ σύντομα, τις επόμενες δεκαπέντε μέρες. Οπότε μέσα στις επόμενες δύο μέρες θα είναι η απόφασή μου οριστική αν θα κατέβω ή όχι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις δυνάμεις που θα τον στηρίξουν στην περίπτωση καθόδου του, ο κ. Τζώρτζογλου σημείωσε: «Τον Τζώρτζογλου τον στηρίζει ο Τζώρτζογλου! Μέχρι στιγμής υπάρχει εμπιστοσύνη από κάποιες Ενώσεις προς το πρόσωπό μου, από κάποιες έχει δημοσιοποιηθεί, από κάποιες ίσως όχι. Σκέφτομαι, τα ζυγίζω και επαναλαμβάνω ότι τις επόμενες δύο μέρες θα είναι η απόφασή μου οριστική».

Ειδικά, δε, για το εάν έχει λάβει μηνύματα στήριξης απ’ τον Ολυμπιακό, είπε: «Δεν ξέρω αν ισχύει. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός κάτι άλλο ψάχνει. Δεν με ενδιαφέρει, η προσπάθειά μου χρόνια τώρα είναι ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Με ενδιαφέρει να επικρατήσει η κοινή συναίνεση».

Παραδεχόμενος, πάντως, στο τέλος ότι, έτσι ή αλλιώς, η παράταξη Γραμμένου έχει ξεκάθαρα το προβάδισμα στην... κούρσα. «Στη ζωή μου, όμως, έχω μάθει ότι χαμένος είναι αυτός που δεν μάχεται. Χάνει αυτός που δε διεκδικεί...».

Ξεκαθαρίζει και για Καλαντζή

Στο μεταξύ, εν αναμονή τελούμε της οριστικής απόφασης και του έτερου πιθανού υποψηφίου, του Καβαλιώτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και άλλοτε πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τον αθλητισμό, Γιώργου Καλαντζή. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Αν γίνει, όμως, θα είναι μεγάλη τιμή και θα είναι και κέρδος για τη Βόρεια Ελλάδα, που δυο καρντάσια θα είναι υποψήφια για την ΕΠΟ» τόνισε σχετικά στον Arenafm.

Eνώ για τον... αέρα που έχει εξασφαλίσει ήδη η παράταξη Γραμμένου, είπε: «Ξέρω ότι είναι άξιος ο κύριος Γραμμένος. Όποιος είναι πρόεδρος πρέπει να το αποδείξει με έργα. Και τι έγινε; Ας έχει τόσες ενώσεις μαζί του. Επίσης δεν υπάρχει το “ο Καλατζής είναι εις βάρος του ΠΑΟΚ”. Δεν υπάρχει αυτό. Εγώ στην πορεία μου στο χώρο έχω αποδείξει ότι δεν είμαι αντιπαναθηναϊκός, αντιολυμπιακός, αντιΑΕΚ και αντιΠΑΟΚ. Θέλω να φανώ χρήσιμος και ενδιαφέρομαι για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου»!

●Σημειώνουμε την ψήφιση, κατά πλειοψηφία, την περασμένη Πέμπτη (13/7) του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετ’ ενσωμάτωσης της τροπολογίας σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών της ΕΠΟ (η Ομοσπονδία εξαιρείται του νόμου, όσον αφορά στην τρόπο διεξαγωγής των Γενικών της Συνελεύσεων, συμπεριλαμβανομένων και των εκλογικών Γ.Σ.). Έχοντας προηγηθεί η ψήφιση του νέου καταστατικού της ΕΠΟ, ήταν το βήμα που άνοιξε διάπλατα την πόρτα για την διενέργεια των εκλογών στην Ομοσπονδία.