CorfuSports.com

Banner OnlineMedia

A+ A A-

Interview/Γ. Σφακιανάκης: «Το πιο σύγχρονο αθλητικό κέντρο»

Sfakianakis

Σε λειτουργία έχει τεθεί εδώ και μερικές ημέρες ένα νέο αθλητικό project. Καθώς, το γήπεδο της ΕΠΣ Κέρκυρας στο Κανόνι, μετά την ενοικίασή του από την εταιρεία συμφερόντων Σφακιανάκη-Κουτσοκώστα άλλαξε όψη και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.


Τα τελευταία χρόνια, το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ποδόσφαιρο της Κέρκυρας είναι το γηπεδικό. Οι εγκαταστάσεις στα περισσότερα γήπεδα του νησιού είναι σε μέτρια έως κακή κατάσταση, ενώ, πολλά ήταν τα προβλήματα που είχε και το Ενωσιακό γήπεδο του Κανονιού. Όμως, πλέον, αυτό άλλαξε άρδην... Η Ένωση προχώρησε στην ενοικίασή του, μετά από διαγωνισμό που έκανε, κι έτσι, τα ηνία του γηπέδου πήγαν σε εταιρεία συμφερόντων των Σφακιανάκη και Κουτσοκώστα.
Κι έτσι, άλλαξε (επιτέλους) μετά από χρόνια ο φθαρμένος πλαστικός χλοοτάπητας και τοποθετήθηκε ένας καινούριος τελευταίας γενιάς, υπήρξε πλήρης ανακαίνιση των αποδυτηρίων, διορθώθηκε η... προβληματική κερκίδα, τοποθετήθηκαν νέα καθίσματα και το γήπεδο θυμίζει, πια... Bombonera (μιας και τα χρώματα που... παίζουν είναι το κίτρινο-μπλε). Συν βεβαίως, τη νέα ακαδημία που δημιουργήθηκε εκεί, την Sfakianakis FC, που ήδη μετρά πάνω από 100 παιδιά.
Με αφορμή, λοιπόν, το ανανεωμένο γήπεδο του Κανονιού, ο ένας εκ των καινούριων ιδιοκτητών, Γιάννης Σφακιανάκης μίλησε στο Corfu Magazine για το νέο αθλητικό project που δημιουργήθηκε, αλλά και για το τι πρόκειται να συμβεί, επιπλέον, στο Κανόνι.

DSCN1695


ΕΡ:Τα τελευταία χρόνια σε είχαμε συνηθίσει στην τεχνική ηγεσία ομάδων που έκαναν «πρωταθλητισμό». Και τώρα... Κανόνι. Πως προέκυψε η νέα σου ενασχόληση με το γήπεδο της ΕΠΣΚ;

Γ.ΣΦ.:To γήπεδο της ΕΠΣ Κέρκυρας προέκυψε για εμένα ως μια ευκαιρία να κάνω το όνειρό μου, πραγματικότητα. Σκοπός μου είναι να δημιουργήσω το πιο σύγχρονο αθλητικό κέντρο στην Κέρκυρα, με εγκαταστάσεις που θα ζήλευαν πολλοί εκτός νησιού.

ΕΡ:Οι εργασίες στο γήπεδο της ΕΠΣΚ έχουν ολοκληρωθεί ή να περιμένουμε κι άλλες εκπλήξεις στο μέλλον;

Γ.ΣΦ.:Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί, ουσιαστικά, η πρώτη φάση του πλάνου του οποίου έχουμε. Αρχικά έγινε η αντικατάσταση του παλιού πλαστικού τάπητα με νέο τελευταίας γενιάς με πιστοποίηση UEFA, αντικατάσταση φωτισμού, τοποθέτηση νέων καθισμάτων στην εξέδρα μας και ανακαίνιση των αποδυτηρίων.
Η δεύτερη φάση έχει ήδη ξεκινήσει με την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή νέου γηπέδου. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι οι εκπλήξεις στο μέλλον θα είναι πολλές και ευχάριστες.

DSCN1677

ΕΡ:Το γήπεδο είναι ντυμένο σε φόντο... «κίτρινο-μπλε» και παράλληλα γεμάτο σημαίες χωρών... Γιατί επιλέξατε αυτά τα χρώματα κι αυτές τις σημαίες;

Γ.ΣΦ.:Θέλαμε στο νέο μας γήπεδο να υπάρχει χρώμα. Έτσι λοιπόν εμπνευσμένοι από το γήπεδο της Boca Junior χρησιμοποιήσαμε αυτά τα χρώματα, που είναι ιδιαιτέρως “ζωντανά”. Σχετικά με τις σημαίες δεν θα μπορούσε να λείψει η Ελληνική και η Κυπριακή, χώρες στις οποίες έπαιξα επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τις υπόλοιπες, η επιλογή έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι χώρες αυτές είναι ιδιαιτέρως προηγμένες ποδοσφαρικά.

ΕΡ:Και ακολούθησε η ακαδημία ποδοσφαίρου... Αυτή;

Γ.ΣΦ.:Δε θα μπορούσε να λείψει από ένα τέτοιο γήπεδο μια πρότυπη ακαδημία ποδοσφαίρου, για την οποία έχουμε ως σκοπό να την κάνουμε ως μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Για να γίνει αυτό, έχουμε φροντίσει να τη στελεχώσουμε τόσο σε διοικητικό όσο και σε προπονητικό επίπεδο με άτομα τα οποία ξεχωρίζουν για τις γνώσεις τους επάνω στο αντικείμενο όσο και για τις οργανωτικές τους ικανότητες.

ΕΡ:Μέχρι στιγμής είσαι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των γονέων στο νέο σου εγχείρημα (ακαδημία);

Γ.ΣΦ.:Η ανταπόκριση των γονέων είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεπεράσει τις εκατό, και το γεγονός αυτό μας δίνει ώθηση για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.

ΕΡ:Τι το διαφορετικό προσφέρει η ακαδημία SFAKIANAKIS FOOTBALL CLUB σε σχέση με τις υπόλοιπες που υπάρχουν, ώστε να την προτιμήσει ένας γονιός για το παιδί του;

Γ.ΣΦ.:Η ακαδημία μας εκτός από την προπονητική εκμάθηση των παιδιών έχει σκοπό να λειτουργήσει και παιδαγωγικα. Δίνοντας στους νέους ανθρώπους όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια για να ανταποκριθούν στις δύσκολες απαιτήσεις της εποχής μας.

42240170 1904372859654487 499933411570352128 n

ΕΡ:Eίδα και κοριτσάκια στις ακαδημίες, καθώς, και ειδική προπόνηση για τερματοφύλακες. Δυο λόγια για αυτά...;

Γ.ΣΦ.:Σχετικά με τα κορίτσια, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια γυναικεία ομάδα, κάτι που για εμάς, αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα. Όσον αφορά την προπόνηση των τερματοφυλάκων δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια ακαδημία.

ΕΡ:Γήπεδο ΕΠΣΚ και Ακαδημία σημαίνουν παράλληλα, πως θα απομακρυνθείς από την προπονητική για κάποιο διάστημα;

Γ.ΣΦ.:Μπορεί οι υποχρεώσεις να είναι πολλές, όμως την προπονητική δε θα τη σταματήσω. Σκοπός μου είναι να αναλάβω να προπονώ τμήματα της ακαδημίας όπως επίσης και να μεταδώσω όσες περισσότερες προπονητικές γνώσεις έχω ώστε να βοηθήσω όλους τους προπονητές μας.