CorfuSports.com

Banner OnlineMedia

A+ A A-

«Ο στόχος ήταν το χρυσό!»

 

IMG 6456 copy

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, μίλησε στην έντυπη CorfuSports μετά τη κατάκτηση της κορυφής της «γηραιάς Ηπείρου»!

 

Την πρώτη του (έντυπη) συνέντευξη μετά την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης στο μήκος Παίδων (στην Γεωργία), παραχώρησε το νέο μεγάλο brand του κερκυραϊκού Στίβου, Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης. Κι ενώ, πια, βρίσκεται λίγες ώρες πριν ριχτεί στη “μάχη” στο Παγκόσμιο Ε/Ν, που ξεκίνησε σήμερα, στην Πολωνία.

 

Η συνέντευξη

Ερ. Παναγιώτη, όταν ξεκίνησες για Τιφλίδα ήσουν από τα φαβορί για μετάλλιο. Θεωρούσες πως στο τέλος του αγώνα, θα ήσουν ο νέος Πρωταθλητής Ευρώπης;

Απ. Στόχος μου  για αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν η πρώτη θέση, αφού πριν τον αγώνα είχα την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη με 7.66. Ωστόσο, ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος. Αναγκάστηκα να κυνηγώ από την πρώτη προσπάθεια το Γάλλο αθλητή, που έκανε ατομικό ρεκόρ με 7.54. Τα περισσότερα δικά μου άλματα ήταν καλά, -είχα τα 4 από τα 5 καλύτερα του τελικού- όμως, τελικά χρειάστηκε να φτάσω στην 6η προσπάθεια για να πάρω το χρυσό. Νομίζω, πως δίκαια κατέκτησα την πρώτη θέση.

Ερ. Παναγιώτη, πως μπόρεσες να ξεπεράσεις τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στίβος στην Κέρκυρα και να φτάσεις στην κορυφή της Ευρώπης;

Απ. Αν πρέπει να αναφερθούμε σε αυτό το κομμάτι, θα χρειαστούν σελίδες. Για έξι μήνες ήμουν με μια βαλίτσα στο χέρι για προετοιμασία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ευτυχώς πάντως, άξιζε, όπως αποδείχτηκε τον κόπο. Στην Κέρκυρα δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω, και χρειάζεται πολύ δουλειά ώστε να μπορέσει να προσφέρει στους αθλητές της τα αυτονόητα, τα απαραίτητα που υπάρχουν, δηλαδή, παντού. Κρίμα για την άξια νεολαία μας. Ευτυχώς, είχα τη στήριξη τόσο του ΣΕΓΑΣ όσο και του Κερκυραϊκού, που με στήριξαν για να ξεπεράσω τα προβλήματα που υπήρχαν.


Ερ. Ακολουθεί αύριο, ένας νέος αγώνας για σένα. Αυτός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων... Ο στόχος σου εκεί;

Ναι, όντως, την Τρίτη (11.30 πμ) θα συμμετάσχω στον προκριματικό αγώνα του Παγκοσμίου Εφήβων στο Μπινκόζ. Πρόκειται για ένα δύσκολο αγώνα, δεδομένης και της κούρασης. Όμως, νομίζω πως από μόνης της η συμμετοχή μου εκεί θα είναι μια μεγάλη εμπειρία, δεδομένου πως την επόμενη διετία θα ανήκω σε αυτήν την κατηγορία.

Ερ. Στο κοντινό μέλλον, βλέπεις τον εαυτό σου ως “επαγγελματία” αθλητή; Με δεδομένα και τα προβλήματα στο χώρο του στίβου...

Απ. Εξετάζω σοβαρά την περίπτωση. Ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην τελική απόφαση. Κύριο ζήτημα είναι το οικονομικό. Επίσης, απ' τη μία έχουμε τις γνωστές συνθήκες στην Κέρκυρα, απ' την άλλη πχ το προπονητήριο του Κερκυραϊκού, στις πρ. εγκαταστάσεις της Coca Cola, που θα λειτουργήσει από Σεπτέμβριο, αν και χρειάζεται τα κατάλληλα όργανα, και βελτίωση στο διάδρομο των αλμάτων. Πάντως, είναι απίστευτο ότι μόνο στην Κέρκυρα δεν υπάρχει κλειστό προπονητήριο. Φανταστείτε, πως στη Γεωργία, υπάρχει από το 1950!

Ερ. Δύο λόγια, για το σύλλογό σου, αλλά και το πως θα χειριστείς τον αθλητισμό σε σχέση με τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Απ. Ο Κερκυραϊκός έχει κάνει προσπάθειες σε όλους τους τομείς τελευταία. Έχει βελτιώσει τις εγκαταστάσεις του στο γυμναστήριο, ετοιμάζει το προπονητήριο που έρχεται από Σεπτέμβριο, προσπαθεί να βρει λύση και για την κατασκευή του δικού του προπονητηρίου. Επιπλέον, πρέπει να αναφερθώ και στους προπονητές του συλλόγου, τους οποίους και ευχαριστώ για τη στήριξη, και τον δικό μου, τον κ. Σκορδίλη. Πιστεύω πως ο προπονητής αποτελεί το πρωταρχικό κύτταρο ενός συλλόγου!
Επόμενος στόχος, τώρα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων (2017), κι από τη στιγμή που με το χρυσό της Τιφλίδας μπήκα στην ειδική κατηγορία του ΣΕΓΑΣ που μου προσφέρει κάποιες μικρές απολαβές αλλά και πριμοδότηση για το πανεπιστήμιο, την προσεχή διετία θα πρέπει να είμαι αφιερωμένος, κυρίως, στο άθλημα μου και στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων μου. Δίχως να σημαίνει πως οι σπουδές δεν είναι στις επόμενες προτεραιότητές μου.