CorfuSports.com

Banner OnlineMedia

A+ A A-

Τουράμ: «Τώρα; Δε φεύγω! Παρασκευή ο μάνατζέρ μου!»

atou

Η σούπερ αποκαλυπτική συνέντευξη του Βραζιλιάνου φορ της Κέρκυρας, στην Corfusports, που έλυσε γρίφους (και) για το ενδιαφέρον των «μεγάλων». ● Σήμερα, Παρασκευή (25/11) αναμενόταν στο νησί ο μάνατζέρ του.

Ήρθε, καλοκαίρι, όχι ακριβώς με ξακουστές περγαμηνές. Είναι, όμως, Βραζιλιάνος. Και οι Βραζιλιάνοι, ένα πράγμα εγγυώνται: μπάλα, ξέρουν. Έπεισε από νωρίς. Σημείο αναφοράς της έως τώρα Κέρκυρας ο Ροτζέριο Τουράμ, παρά το γεγονός ότι, μεσόδιαβα, δεν κατάφερε ν’ αποφύγει τα... δαιμονικά. Έχασε. Μα, κι έβαλε. Έτσι ή άλλως, πάντα «μέσα». Στη φάση. Να τσιτώνει τα αμυντικά alarm. Η πρόσφατη διαρροή για ενδιαφέρον των «μεγάλων», σαφώς και δεν ήρθε στα τυχαία. Τον είδαν. Και είδαν. Το next big thing στο κερκυραϊκό ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο» της σήμερον. Για πρώτη φορά, αποκλειστικά στην Corfusports, ο Βραζιλιάνος απαντάει. Τι ισχύει; Τι γνωρίζει; Τι προτίθεται; Και πότε; Μαζί με όλα τα υπόλοιπα μιας «γεμάτης» τετράμηνης πορείας...

▪Ροτζέριο, κλείνεις τέσσερις μήνες στην Κέρκυρα. Οι εντυπώσεις σου; Και απ’ την ομάδα κι απ’ το νησί...

Ρ.Τ.: «Νιώθω καλά. Πολύ καλά. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι άνθρωποι, η ομάδα, όλα είναι μια χαρά. Την Κέρκυρα τη νιώθω πολύ πιο οικογένειά μου, σε σχέση με την Κύπρο. Εκεί, ένιωθα πιο μόνος. Μετά από τρία χρόνια, πιθανόν να έπρεπε μια αλλαγή...»

▪Το εννοείς και ποδοσφαιρικά, να υποθέσω;

Ρ.Τ.: «Ναι... Παράδειγμα, και στην Κύπρο και στην Ελλάδα παίζουν δυνατά. Δε μ’ ενοχλεί. Στην Κύπρο, όμως, παίζουν πιο aggressive, περισσότερο παθιασμένα. Εδώ, υπάρχει και το πιο ποιοτικό στοιχείο. Κι αυτό νομίζω ότι είναι καλό για μένα, με βάση τα χαρακτηριστικά μου, καθώς μπορώ να τα αξιοποιώ περισσότερο. Παράδειγμα, την ταχύτητα...».

▪Τελικά, ποια είναι η κανονική σου θέση; Κεντρικός φορ, «9άρι» ή περιφερειακός; Αν δεν το ξέρεις, γίνεται μια... κουβέντα γι’ αυτό.

Ρ.Τ.: (χαμογελάει). «Προτιμώ να παίζω “9άρι”.Nιώθω πιο καλά εκεί.Απλά, κάποιες φορές είμαι, φαίνομαι κάπως... μόνος! Μου... λείπει ένας παίκτης που θα παίζει κοντά μου. Όταν παίρνω μπάλα, να με στηρίζει...»

▪Με τον κόουτς; Όλα καλά;

Ρ.Τ.: «Εξαιρετικά! Νοιάζεται πάρα πολύ για όλους εμάς, τους παίκτες του. Ειλικρινά σου μιλάω, τόσο που... δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου! Στην Κύπρο, τρία χρόνια, αυτή τη στήριξη δεν την ένιωσα ποτέ! Ούτε καν στη Βραζιλία! Και είναι κάτι υπέροχο. Μας κάνει να θέλουμε να παίξουμε και γι’ αυτόν...»

▪Έχεις σημειώσει τρία γκολ, είχες ευκαιρίες και γι’ άλλα, είσαι, κατά γενική ομολογία, απ’ τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει. Εσύ πόσο ευχαριστημένος είσαι απ’ τις έως τώρα εμφανίσεις σου;

Ρ.Τ.: «Είμαι χαρούμενος, αλλά όχι όσο... ικανοποιημένος θα μπορούσα να είμαι! Μπορώ δεδομένα να δώσω περισσότερα, να σκοράρω περισσότερο. Υπήρξαν παιχνίδια, που αν και είχα την ευκαιρία, δε σκόραρα. Κι αυτό δεν είναι ευχάριστο για έναν επιθετικό. Ένιωσα πολύ άσχημα, αλήθεια. Στην Ξάνθη, για παράδειγμα...»

▪Τι έφταιξε; Ατυχία;

Ρ.Τ.: «Ίσως... Τι να πω... Μόνο ο Θεός ξέρει το λόγο! Κάποιες φορές σημειώνεις δύο- τρία γκολ σε ένα ματς κάποιες άλλες “σιωπάς”… Έτσι είναι η μπάλα...»

▪Γι’ αυτό πανηγύρισες τόσο έξαλλα το γκολ με τη Βεροια; Σαν «ρεβάνς»;

Ρ.Τ.: «Βέβαια! Το ήθελα τόσο πολύ... Και όταν έγινε, τρελάθηκα!»

▪Στόχο σεζόν, όσον αφορά στα γκολ σου, βάζεις; Με πόσα θα είσαι ικανοποιημένος;

Ρ.Τ.: «Θέλω να παίζω όσο γίνεται καλύτερα και να σκοράρω όσο γίνεται περισσότερο. Απλά. Τώρα, αν σπάσω και το ρεκόρ καριέρας μου σε μία χρονιά, τόσο το καλύτερο!»

▪Και το οποίο είναι;

Ρ.Τ.: «Δέκα πέντε, την πρώτη μου χρονιά στην Κύπρο. Στον Άρη Λεμεσσου (2013-’14). Είναι ένα κίνητρο...»

▪Σε επίπεδο καριέρας τον πήχη πού τον βάζεις; Πού θα ήθελες να... σε δεις σε λίγα χρόνια;

Ρ.Τ.: «Κατ’ αρχήν, είναι πολύ καλό για μένα που ήρθα, που βρίσκομαι εδώ. Κάθε ποδοσφαιριστής, ωστόσο, είναι λογικό να φιλοδοξεί για ό,τι καλύτερο. Αυτή τη στιγμή είμαι στην Κέρκυρα. Και είμαι καλά. Θα μείνω, θα φύγω, θα δούμε. Μόνο ο μάνατζέρ μου και ο πρόεδρος το ξέρουν. Σίγουρα, ωστόσο, θα ήθελα να κάνω το άλμα σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Δεν ξέρω πού – στην Ισπανία, στη Γαλλία, αλλού. Δεν υπάρχει απόλυτα προτίμηση. Μπορεί να θεωρώ ότι ένα Πρωτάθλημα μου ταιριάζει καλύτερα και να πάω εκεί και να μην “πιάσω”. Και τ’ αντίστροφο. Δεδομένα, όμως, θέλω να “χτίσω” μια καλή καριέρα. Ποιος παίκτης στην ηλικία μου, με φιλοδοξίες, δεν το θέλει;»

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ «ΜΕΓΑΛΩΝ»

 

«Ίσως ξέρουν πρόεδρος και μάνατζέρ!»

● Την Παρασκευή στο νησί ο εκπρόσωπός του, «εγώ δεν έχω μιλήσει με κανέναν».

▪Πρόσφατα τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον των «μεγάλων». Τελικά, τι ισχύει; Τι ξέρεις εσύ για όλα αυτά;

Ρ.Τ.: «Πράγματι, τα παιδιά, οι συμπαίκτες μου, μου μετέφεραν ότι έγραφαν για μένα. Σίγουρα, με έκανε πολύ χαρούμενο αυτό, γιατί δείχνει ότι κάτι κάνω καλά. Δεν ξέρω αν έχουν μιλήσει με τον πρόεδρο ή τον μάνατζέρ μου ή με κάποιον άλλο. Μ’ εμένα, πάντως, δεν έχει μιλήσει κανείς...»

▪Ο μάνατζέρ σου (Μαρσέλο Ρομπαλίνιο), δεν σου έχει πει κάτι;

Ρ.Τ.: «Τίποτα, τίποτα...»

▪Εξ όσων ξέρουμε, σύντομα θα έρθει στο νησί, πάντως, για συζητήσεις...

Ρ.Τ.: «Ναι, στις 25 Νοεμβρίου (σ.σ. την Παρασκευή) αναμένεται στην Κέρκυρα. Θα μιλήσει με τον πρόεδρο, τον κόουτς... Ίσως τότε, μάθω κι εγώ περισσότερα (γελάει)...»

▪Την πιθανότητα, δηλαδή, να αποχωρήσεις τώρα, τον Ιανουάριο, να την... αφήσουμε ανοικτή;

Ρ.Τ.: «Στο μυαλό μου δεν το έχω καθόλου αυτό το ενδεχόμενο. Στο μυαλό μου έχω να ολοκληρώσω τη σεζόν στην Κέρκυρα και μετά, το καλοκαίρι, βλέπουμε...»

▪Αν είχες να επιλέξεις, μεταξύ των ομάδων που γράφτηκαν (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), ποιον θα επέλεγες;

Ρ.Τ.: «Μου βάζεις δύσκολα τώρα (γελάει)... »

▪Άλλα ματς του ελληνικού Πρωταθλήματος έχεις δει στην τηλεόραση; Έχεις διαμορφώσει άποψη για το εν γένει επίπεδο;

Ρ.Τ.: «Ναι, έχω δει κάποια. Είναι καλό το επίπεδο. Αν και θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα level πάνω απ’ τους άλλους.»

▪Με τον Ολυμπιακό παίζετε την Κυριακή. Τι να περιμένουμε απ’ αυτό το ματς;

Ρ.Τ.: «Ό,τι καλύτερο!»

▪Δηλαδή;

Ρ.Τ.: «Κοίτα, είναι ένα, αντικειμενικά, πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε το “μέγεθος” του Ολυμπιακού. Αλλά ποδόσφαιρο είναι και... ποτέ δεν ξέρεις! Τέτοια παιχνίδια, όμως, είναι πάντα καλά για έναν παίκτη. Κάτι άλλο...»

▪Γιατί υπήρξε η διακοπή των 15 ημερών, έχεις καταλάβει;

Ρ.Τ.: «Την αλήθεια; Κάτι μου έχουν πει τα παιδιά, αλλά επακριβώς, δεν ξέρω! Γινόταν, πάντως, και στην Κύπρο! Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η κατάσταση δεν είναι καλή για εμάς. Θέλουμε να παίζουμε κάθε εβδομάδα. Και μας το στερούν...»

 

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΟΥΡΑΜ

«Έχω να δω τους δικούς μου απ’ τον Μάιο!»

● Η... λατρεία σε Ρονάλντο-Σάο Πάουλο, ο αδελφός, το playstation και τα «κολλητάρια» Ντιόγκο-Ντουαλά.

Πες μας για την οικογένειά σου. Δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά για σένα...

Ρ.Τ.: «Η οικογένεια, ε... Ουφ... Έχω τέσσερα αδέλφια. Θέλουν να πάω Βραζιλία ή να έρθουν εδώ. Κι εγώ, φυσικά, θέλω τόσο πολύ να τους δω... Αλλά είναι πολύ δύσκολο, λόγω της μεγάλης απόστασης. Ουσιαστικά, τα λέμε από κοντά μόνο μια φορά το χρόνο! Να, τώρα έχω να τους δω απ’ τον Μάιο, πριν καν συμφωνήσω με την Κέρκυρα. Μου λείπουν, φίλε... Πολύ...»

Απ’ τα αδέλφια σου, παίζει κάποιος άλλος ποδόσφαιρο;

Ρ.Τ.: «Μόνο ο ένας, ο Γκαμπόα (Μπρούνο Κονσεϊσάο Ντο Ροσάριο), στη Βραζιλία. Παλαιότερα, μάλιστα, αγωνιζόταν σε μια μεγάλη ομάδα, την Μπαϊα. Τώρα, σε μικρότερη κατηγορία, στο Σάο Πάουλο...»

Η ιστορία ότι πήρες το παρατσούκλι σου, «Τουράμ», λόγω ενός κουρέματος στη διάρκεια του Μουντιάλ του ’98, που σ’ έκανε να μοιάζεις με τον... Λιλιάν Τουράμ, ισχύει;

Ρ.Τ.: «Δεν είναι και... τόσο λάθος (γελάει)! Όταν, μικρός, άρχισα να πρωτοπαίζω ποδόσφαιρο, ένας φίλος μου, μου είπε ότι έμοιαζα πολύ μαζί του! Άρχισαν, λοιπόν, να με φωνάζουν έτσι. Ε, μια, δυο, τρεις, το άκουγαν και οι άλλοι, μου έμεινε...»

Να υποθέσω ότι έκτοτε, ο Λιλιάν, ήταν μεταξύ των αγαπημένων σου παικτών;

Ρ.Τ.: «Σωστά...»

Ο... πιο αγαπημένος σου, γενικώς;

Ρ.Τ.: «Ο Ρονάλντο. Το “φαινόμενο

Και η αγαπημένη σου ομάδα;

Ρ.Τ.: «Η Σάο Πάουλο».

Χόμπι εκτός ποδοσφαίρου;

Ρ.Τ.: «Μ’ αρέσει πολύ να μένω σπίτι και να παίζω playstation! Ακόμη η μουσική -Fank, hiphop, RnB, dance-, σ’ όλους αρέσει η μουσική. Α, και... να κοιμάμαι!»

Οι καλύτεροί σου φίλοι στην ομάδα;

Ρ.Τ.: «Ο Ντουαλά και ο Ντιόγκο...»