CorfuSports.com

Banner OnlineMedia

A+ A A-

Beach Volley: Ο βασιλιάς στην άμμο!

vasiki

Ο προπονητής του Beach Volley Club Roda, Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης, μιλά για το «βασιλιά των καλοκαιρινών σπορ», την ωραία προσπάθεια που γίνεται στη βόρεια Κέρκυρα, αλλά και στις προοπτικές που έχει το άθλημα στο νησί.

 

Τι είναι το ποδόσφαιρο; Ο... «βασιλιάς των σπορ»! Τώρα, όμως, που καλοκαιριάζει -σκεφτείτε ήλιος, θάλασσα, παραλία- ποιος είναι ο... «καλοκαιρινός βασιλιάς των σπορ»; Ναι σωστά μαντέψατε... Το Beach Volley!

E, και σε μια περιοχή, όπως η Ρόδα που έχει μια μεγάλη παραλία, θα ήταν παράλογο να μην ανθεί το συγκεκριμένο σπορ.

Όχι, μάλιστα, μεμονομένα, όπως συμβαίνει σχεδόν απ' άκρη σ' άκρη του νησιού, αλλά, σαφώς πιο οργανωμένα.

Έτσι, σιγά σιγά έκανε την εμφάνισή του ο σύλλογος Beach Volley Club Roda. Μια ομάδα, που ήδη, έχει αρχίσει να μετρά επιτυχίες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Βασικός “αρχιτέκτονας” του σωματείου; Ο προπονητής του, Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης. Ο οποίος μίλησε στο CorfuMagazine για τα... πάντα όλα που αφορούν το άθλημα και το Club Roda.

xatzigiannakis

Ερ.: Αλέξανδρε, καταρχήν, πως προέκυψε και δημιουργήθηκε το Beach Volley Club Roda;
 
Απ.: Το Βeach Volley Club Roda δημιουργήθηκε απ' την αγάπη για το άθλημα, και από μια παρέα κοριτσιών που ήρθαν και μας βρήκαν ζητώντας μας να μάθουν Beach Volley. Αυτή ήταν η αρχή και το έναυσμα για να δημιουργηθεί όλο αυτό.

Ερ.: Υπάρχει ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία προς το σωματείο; Οικονομικά, πως βγαίνετε; Μην ξεχνάμε την οικονομική κρίση...

Απ.: Πλέον θα έλεγα ότι υπάρχει, η τοπική κοινωνία αγαπά το άθλημα και καταλαβαίνει την τεράστια προσπάθεια που κάνουν αυτά τα παιδιά και εμείς, με αποτέλεσμα, να βοηθά όπως μπορεί, κυρίως, μέσα από χορηγείες.

Ερ.: Θα ήθελα να μου κάνεις ένα μικρό απολογισμό της έως τώρα λειτουργίας του συλλόγου. Τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά (δυσκολίες)...

Απ.: Θα ξεκινήσω με τα αρνητικά. Δεν υπάρχουν σωστοί χώροι άθλησης, οι μετακινήσεις των αθλητών/τριών μας γίνονται με πολλές δυσκολίες και ιδιωτικά αυτοκίνητα. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανήλικα παιδιά, τα οποία εκτός των άλλων έχουν δικαίωμα στην άθληση.
Όσο για τα θετικά; Έχουμε νέα παιδιά στον αθλητισμό πρωτίστως αλλά και στον πρωταθλητισμό.
Ο σύλλογος μας διαφημίζει τη Ρόδα και γενικά το νησί μας σε όλη την Ελλάδα, καθώς, τα περισσότερα τουρνουά που συμμετέχουμε είναι εκτός νησιού.

Ερ.: Σε αγωνιστικό επίπεδο, ποιος είναι ο απολογισμός του Beach Volley Club Roda;

Aπ.: Πέρυσι συμμετείχαμε σε ένα Open Junior U19 στην Θεσσαλονίκη με δύο ομάδες κατακτώντας την έβδομη και ένατη θέση αντίστοιχα.
Επίσης συμμετείχαμε στα regional που διοργανώθηκαν στην παραλία της Ρόδας κατακτώντας την πρώτη θέση και στην αντίστοιχη διοργάνωση στην Κυανή Ακτή της Πρέβεζας όπου κι εκεί κατορθώσαμε την πρώτη θέση σε ηλικίες U19 αλλά και την πέμπτη σε ηλικίες U16.
Η επιτυχία αυτή, μας έδωσε την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την ΕΣΠΕΔΕ στα τελικά της Αθήνας όπου και συμμετείχαμε κατακτώντας και πάλι την έβδομη θέση. Τέλος, τα κορίτσια μας συμμετείχαν σε τουρνουά γυναικών στην παραλία του Μάραθια  όπου έφτασαν στο τελικό της διοργάνωσης και πήραν τη δεύτερη θέση.

omada

Ερ.: Ποιες οι προοπτικές του συλλόγου, αλλά και γενικότερα του αθλήματος στο νησί;

Απ.: Στόχος μας είναι να ασχοληθούν όσο γίνεται περισσότερα παιδιά με τον αθλητισμό, έτσι το Club μας συνεργάζεται και με τις ομάδες Volley της Γ.Ε.Θιναλίου (προπονητής Ε.Πάκος), του Α.Ο.Γουβιών (προπονητές Ν. Δοικας και Ι. Βλάχος), του Α.Σ Βολις (προπονητής Σ. Καρδαμης) και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να προσελκύσει νέους αθλητές καθώς και για να φτιαχτούν όσο το δυνατόν περισσότερα γήπεδα Beach Volley σε όλο το νησί.
Στο νησί υπάρχουν πολλά παιδιά που παίζουν βόλεϊ τα οποία έχουν ταλέντο και θα μπορούσαν να ασχοληθούν με το beach volley, γι' αυτό θα γίνονται και δύο προπονήσεις σε γήπεδα κοντά στην πόλη της Κέρκυρας.
Επίσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση, σαν σύλλογος, να ανακοινώσουμε ότι συνεργαζόμαστε, πλέον, με τον προπονητή Εθνικών ομάδων Γιώργο Ναζοπουλο. Ο οποίος το καλοκαίρι θα είναι μαζί μας και θα προπονεί το αγωνιστικό τμήμα και κάποια επίλεκτά παιδάκια από όλο το νησί.
Εδώ θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στο Beach bar MOJITO στο Σιδάρι, που δημιούργησε για το Beach Volley Club Roda αγωνιστικό χώρο στο Σιδάρι.

Ερ.:Ποιοι οι προσεχείς στόχοι της ομάδας;
 
Aπ.: Ο κυριότερος στόχος είναι να συμμετέχουμε σε όσα το δυνατόν περισσότερα τουρνουά Beach Volley ανά την Ελλάδα στις μικρές ηλικίες (16, 19, 22 ετών) καθώς και σε πανελλήνιους αγώνες και γιατί όχι και σε πανευρωπαϊκούς.
Πιστεύουμε ότι μπορεί και η Κέρκυρα να εκπροσωπηθεί απο τους αθλητές μας σε μεγάλες διοργανώσεις και φυσικά να έχει διακρίσεις.
Επίσης φέτος θα διοργανώσουμε τουρνουά ακαδημιών και τα regional της ΕΣΠΕΔΕ.

Ερ.:Ήδη "τρέχετε” τη δημιουργία ενός γηπέδου beach volley στη Ρόδα... Δύο λόγια γι' αυτό..

Απ.: Ναι, φέτος κάναμε μία προσπάθεια με τη βοήθεια του Δήμου και διαμορφώσαμε το γήπεδο στην παραλία της Ρόδας σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΟΠΕ. Τοποθετήσαμε άμμο διαμορφώνουμε τον περιβάλλοντα χώρο και θα τοποθετηθεί φωτισμός για προπόνηση και αγώνες.

Το θέμα δημοσιεύτηκε στο CorfuMagazine του Μαΐου. Για να το διαβάσετε, πατήστε εδώ.