CorfuSports.com

Banner OnlineMedia

A+ A A-

ΧΑΝΘ-Φαίακας: Ήττα- θρίλερ, μετά παραπόνων...

00xanth

Ο Φαίακας (οριστικά δεύτερος) άγγιξε με αντεπίθεση το αποτέλεσμα στη Θεσ/νίκη, αλλά... 26-24, με πολλά παράπονα από τη διαιτησία. ● Με -4 από τη ΧΑΝΘ η είσοδος στα μπαράζ.

*

Α, έτσι; Δεν πειράζει. Αυτοί που... είδαν, είδαν! Βλέπετε, υπάρχουν ήττες και... ήττες. Κι ετούτη, η σημερινή (Σάββατο, 1/4) του Φαίακα από τη ΧΑΝΘ στο ντέρμπι κορυφής της Α2 χάντμπολ, ανήκει στην κατηγορία των «αχώνευτων»...

Μια καίρια παράμετρος; Κεφάλαιο διαιτησία... Πολλά τα παράπονα της κερκυραϊκής ομάδας από τους Σαπανίδη- Ηλιάδη. Εστία, πλην της κρισιμότητας, της έντασης που υπήρξε στην... ατμόσφαιρα στη μεγαλύτερη διάρκεια και με συγκεκριμένες αποφάσεις που, στο κερκυραϊκό ταμείο, θεωρούνται εξαιρετικά «επιδραστικές» στην εντέλει επικράτηση των Θεσσαλονικέων, με 26-24. Ναι, οριακά. Στις τρεις- τέσσερις (απο)φάσεις...

Βλέπετε, σε πείσμα πολλών... βιαστικών προγνωστικών, η κερκυραϊκή ομάδα, το μπορούσε το αποτέλεσμα! Και, βεβαίως, τα ουσιαστικά οφέλη ενόψει playoff. Όχι για τη (δεύτερη) θέση. Ούτως ή άλλως, την ίδια ώρα έχανε και ο Αρχέλαος στην Άρτα απ’ τον Πρωτέα και, άρα, σε συνδυασμό με τη «μπάι» νίκη του Φαίακα, την τελευταία αγωνιστική, κόντρα στον (αποχρήσαντα) Δία Πολίχνης, σήμερα, οι Ερυθρόλευκοι «κλείδωσαν» το δεύτερο σκαλί.

Το πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στο έμπα των playoff, ήταν το θέμα. Βάσει, βλέπετε, του φετινού τρόπου διεξαγωγής, η ΧΑΝΘ, μετά την επικράτησή της, μπαίνει στη σειρά ούσα στο +4 απ’ τον Φαίακα (το ήμισυ των βαθμών που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια / πάμε για 34-26, άρα 17-13). Ενώ, αν, π.χ. έσωνε στο «Χ» ή στο «διπλό»...

Εν πάση περιπτώσει, στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, μετά από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι (σε πολύ καλή ημέρα, πλην άλλων, ο keeper τους, Ιωαννίδη), κατάφεραν να «χτίσουν» ένα μικρό προβάδισμα 2-4 γκολ, το οποίο και κράτησαν ως το ημίχρονο (14-10).

Το σκηνικό παρέμεινε σταθερό στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης (η ΧΑΝΘ πάντα μπροστά με 3-5 γκολ), ώσπου μπήκαμε στην τελική ευθεία. Η «φάση» της μεγάλης, ψυχωμένης αντεπίθεσης του Φαίακα... Το -3 (στο έμπα του τελευταίου πενταλέπτου) έγινε -2, ένα λεπτό πριν τελειώσει ο αγώνας η δουλειά έπεσε στο γκολ (25-24) κι εκεί...

Εντέλει, το γκολ του Μαυροδουλάκη διαμόρφωσε το τελικό. Η ΧΑΝΘ πανηγύρισε την (όντως) σπουδαία νίκη και ο Φαίακας έμεινε με το «αχ» και τα παράπονα, αλλά και με μια γερή, συμπερασματική κληρονομιά: όσο πιο πλήρης και συσπειρωμένος, σ’ αυτό –κατ’ αρχήν- το επίπεδο, μπορεί τους πάντες!

Διαιτητές: Σαπανίδης - Ηλιάδης.

Δίλεπτα: 7-5.

Πέναλτι: 4/4 - 4/6.

Κόκκινες: Ρεμπελάκος (52:44 - τρία δίλεπτα), Κατσαρός (43:49, τρία δίλεπτα).Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-4, 7-5, 10-7, 12-8, 14-10 (ημίχρ.), 17-12, 18-15, 22-18, 23-19, 24-21, 26-24.
ΧΑΝΘ (Τσολάκος): Ευαγγελόπουλος, Τσιρογιάννης, Μαυροδουλάκης 3, Σαρηγιαννίδης 4, Ν. Παπαδόπουλος, Ρεμπελάκος 3, Δέσπος 6, Πλατής, Ιωαννίδης, Θ. Παπαδόπουλος 3, Στίγγας 3, Τσαμήτρος, Αργυρίου 3, Παπαβασίλης, Τσαγκαράκης 1, Τσόγιας.
ΦΑΙΑΚΑΣ (Ριγανάς, Μιχαλάκης): Κουλούρης, Δελλής 1, Παγωνίδης 1, Λινάρδος, Βάγιας, Κατσαρός 4, Δημητρέλος 2, Δάσκαλος 2, Κολοβός 5, Ασμάνογλου, Δόικος, Ριγανάς 8, Νάστος, Πάλλας, Τσιλιμπάρης, Κυριακίδης 1.