Ενημερωτικό του ΝΑΟΚ για τη συμμετοχή του συλλόγου στους αγώνες Ιστιοπλοΐας “Θ. Γραμματικός”
Αναλυτικά:
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ΝΑΟ Παξών διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον Διασυλλογικό Αγώνα Ιστιοπλοΐας “Θωμάς Γραμματικός” για σκάφη Optimist και ILCA 4, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Μαΐου 2026.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Ο Θωμάς Γραμματικός, προς τιμή του οποίου ονομάζεται ο αγώνας, αποτελεί πηγή έμπνευσης για το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Με ένα μικρό σκάφος, 6,90 μέτρων, πραγματοποίησε τον γύρο του κόσμου σε 18 χρόνια (1985-2003), αποδεικνύοντας ότι με πάθος, επιμονή και αγάπη για τη θάλασσα, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.
Ο ΝΑΟΚ συμμετείχε με οκτώ αθλητές, έξι στα Optimist και δύο στα ILCA 4 οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό:
Optimist
Αγιούς Χρήστος
Καραμήτσος Σπυρίδωνας
Κοσκινάς Αποστόλης
Κοστίλεβ Αλέξανδρος
Τσατσόπουλος Γιώργος
Τσατσόπουλος Κωνσταντίνος
ILCA 4
Καραμπάτσος Ανδρέας
Στρατηγός Μάρκος
Τα αποτελέσματα των αθλητών μας ήταν εξαιρετικά.
Στην κατηγορία αγόρια Optimist U13 ο Γιώργος Τσατσόπουλος κατέκτησε την πρώτη θέση και ο Χρήστος Αγιούς κατέκτησε την τρίτη θέση!
Στην κατηγορία αγόρια ILCA 4 ο Ανδρέας Καραμπάτσος ήρθε στη τέταρτη θέση και ο Μάρκος Στρατηγός στην έβδομη.
Ο μικρός μας Κωνσταντίνος Τσατσόπουλος βραβεύτηκε ως ο μικρότερος αθλητής του αγώνα!
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους μας τους αθλητές και στον προπονητή τους Ευγένιο Γιούργα για την πολύ καλή προσπάθεια.
Ευχαριστούμε τον ΝΑΟ ΠΑΞΩΝ για την πάντα θερμή φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση.





























